top of page

#stokLÁSKY, Martina, Nr. 8

Aktualizováno: 2. 4. 2021

Na sváteční pondělí tu máme další příběh mých milých zákaznic a výjimečných žen, #stokLÁSEK. Seznamuji vás s další naší star, s Martinou. Těším se z každé její návštěvy, vždycky totiž spolu vymyslíme nějaký super outfit, probereme módní a cestovatelské tipy (rozuměj jaký obchod na výletě omrknout:))). Martina totiž (stejně jako já) ráda kombinuje nové a vintage věci a má svůj skvělý styl, který obdivuju i díky její profesi. Tak čtěte a užijte si volný den.


Martina, Nr. 8 ❤️!


Co pro Vás osobně znamenal “nouzový stav” a doba po něm, co vnímáte jako největší změnu po pracovní nebo osobní stránce? Pro mě nouzový stav znamenal „období dvou tváří“. Na jedné straně obavy o zdraví, rodinu a i obavy ekonomické stránky jako OSVČ, na straně druhé to bylo období zklidnění a pozorování toho, jak „jinak“ lze také žít a existovat – bez všeho shonu, časové tísně a presu. De facto se mi potvrdila má myšlenka, jak je vše relativní – jeden víkend jsem se vracela z výletu z Vídně a další víkend přemýšlela o tom, zda budu moci po vyhlášení nouzového stavu vůbec jít do práce do své kanceláře…..stále v sobě vnímám a cítím tyto zvláštní protiklady a přemýšlím, co si z toho období a zkušenosti karantény vzít a odnést do dalších období života.


Kde berete módní inspiraci, jaký se Vám líbí/jaký máte styl oblékání? Inspiraci k módě beru asi nejraději „z ulice“. Musím ale přiznat, že více než z českých ulic, čerpám inspiraci ze zahraničí. Když vyrazím za hranice (zejména do měst – Řím, Florencie, Vídeň, Berlín…) mám ráda jen tak pozorovat kolemjdoucí a jejich styl, vždy mě zaujme někdo, kdo dokáže spojit módní trendy s vlastní originalitou. To mě baví zkoušet i u sebe. Zároveň mě v poslední době baví a oslovuje móda českých designérů, proto chodím do 100CLASS. Styl oblékání, který se mi líbí, bych označila asi jako minimalistický – kreativní. Pracuji v právní oblasti, kde vládnou módní mantinely a dress-code, který se však snažím citlivě a do únosné míry v oblékání tak trochu „pobořit“.


Proč u nás nakupujete, co Vás u nás nejvíc baví, nejoblíbenější kousek pořízený u nás? U vás nakupuji především proto, že se mi líbí originalita a zároveň “multivyužitelnost” prodávaných kousků. Největší radost mi vždy udělá nákup nějakého kousku oblečení, který mohu využít na více způsobů a i ve více ročních obdobích (např. k vrstvení v zimě či k doplnění páskem či jiným doplňkem). Zároveň mě oslovuje, že v obchodě lze koupit zboží lokální od lidí, jejichž práce a příběh lze za věcmi vidět. Mezi mé nejoblíbenější kusy patří např. oblečení od Hany Zárubové, a poslední dobou to jsou také vintage úlovky #catchbyme či kousky z vaší kolekce jako např. dlouhé volné šaty v „japonském stylu“, které patří přesně mezi ty multi kousky, které mi dělají radost.

(na fotce Martina v šatech od Hana Zárubová )







41 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page