top of page

#stokLÁSKY, Jana, Nr. 2

Aktualizováno: 2. 4. 2021

“StokLÁSKY“ pokračují. Naše zákaznice, ženy, díky kterým 100CLASS stále žije. Ženy, kterých je čím dál víc, chodí k nám pravidelně nakupovat a nebo si někdy jen popovídat 😉. Ženy, od kterých jsem dostávala během nouzového stavu zprávy a podporu nejen ve formě nákupů. Ženy, které věří ve stejné hodnoty a tvoří naši komunitu, aniž by to byly nějaké „superstar“(teda pro nás jimi rozhodně jsou ✨). Tímto všem děkuji, že jsou s námi, a že k rozhovorům svolily. Představuji vám naše milé, seznamte se.

Jana, Nr. 2! ❤️


• Jak vnímáte lokální obchody, co pro vás znamenají? Když bych měla odpovědět krátce, tak asi jinakost.🙂 A delší forma odpovědi je skoro na esej . Coby Husákovo dítě jsem měla to obrovské štěstí, že jsme měli babičku - úžasnou švadlenu a tak na rozdíl od většiny jsem měla jiné oblečení (ta jinakost v dětství teda občas nebyla výhra…). Dědeček famózní znojemský truhlář, který o svoji živnost kupodivu přišel, dělal tzv. melouchy a hlavně vyráběl a vymýšlel nábytek, který byl ze dřeva, byl jiný, přežil vše a dodnes je nadčasový. A tak se přiznám, že po krátké éře oblouznění nadnárodními hypermárnicemi a řetězci jsem si hned jak to bylo možné našla cestu k lokální produkci. Timoure et groupkatalogy kolekcí mám z nostalgie poskládané na poličce, datum jaro léto 2001. Měla jsem od nich svatební šaty a myslím, že babička by byla spokojená. Stejně tak jako promoční od Kláry Nademlýnské. Když jsem si nechala šít kabát od Zdeňky Imreczeové, celé mi to připomenulo dětství a tenkrát nenáviděný čas zkoušek, špendlení, postávání, když bych raději běhala venku a jezdila na kolobajdě a byla upatlaní od jesenky... Dnes ty chvilky miluji, kávička, popovídání, tvoření, osobní přístup….. a tak bych mohla pokračovat: Kateřina Geislerová - clothing (tres chic), Hana Zárubová (sporty), About Leather a LUCIELA TASCHEN – kůže, Květiny od nás z Dolních Břežan. Pečivo od Antonína, veselé mikiny Another Brand, ručně vyráběné šperky, opravdové mistrovské kousky od EsterStyl, pražená káva od pana Pejška, doma máme nábytek vyrobený sousedem truhlářem Jardou, navržený architektem Radimem…. No dalo by se ještě dlouho pokračovat...


• Jak se změnil přístup k nakupování během „nouzového stavu“, změnil-li se? Změnil a hodně. Skoro každý den nám domů chodil nějaký balíček. Chtěla jsem podpořit lokální malé obchůdky, české značky a tak jsem si udělala radost mikinou a trikem od Another Brand, kabelkou a křivákem od Kary (neb mají nového kreativního ředitele), Omorfia kosmetikou; potravinami z Rohlíku, krásným hedvábným šátkem od Andrey Vytlačilové…nyní se teda těším, až vyrazím od nás ze vsi do “štatlu“ a půjdu si něco koupit osobně a když ne podat ruku, tak se aspoň skrze roušku očima usmát na své milé obchodníky, prodavače….. A taky jsem si uvědomila, že by bylo skvělé nedovážet ty haldy neosobních věcí a naopak znovu navrátit některé továrny, které sice ne ve skvělé kondici přežili komunismus, ale už ne ten čínský….a tak se budu více rozmýšlet co koupím a kde to bylo vyrobené.


• Proč u nás nakupujete, co Vás u nás nejvíc baví, nejoblíbenější kousek pořízený u nás? Našla jsem Váš obchod náhodou. Bydlím za Prahou, jsem tedy vesničan, nicméně se moc ráda procházím uličkami Prahy a objevuji a přiznám se, že mě zaujala Vaše výloha. No a uvnitř milá paní. Jak jsem následně pochopila, sama paní majitelka. Prostě 100CLASS holka z Moravy stejně jako já. Uvnitř jedna věc hezčí než druhá. A tak když najdu čas, ráda se k Vám za Vámi vracím. Tu pro nějaký kousek od Another Brand, tu pro náramek a náušnice, šaty od Hana Zárubová… nyní se chystám na Silky Gang neb šátků není nikdy dost a taky basic triko, těch taky není nikdy dost. A budu moc ráda, když tu krizi zvládnete nejen Vy, ale i ostatní lokálové.



24 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page