top of page

#stokLÁSKY, Weru, Nr. 5

Aktualizováno: 2. 4. 2021

Pro další sérii rozhovorů jsem oslovila zákaznice, ženy, které samy podnikají. Zajímalo mě, jak nelehkou situaci zvládly ony a ještě k tomu měly prostor pro to, podpořit někoho jiného. S Weru se známe strašně dlouho a přesto jsem přemýšlela, jaký úvod napsat. Řekla bych, že jsme každá úplně jiná, ale přesto nás něco spojuje - vášeň pro krásné věci, umění, architekturu, vintage úlovky…a asi ještě něco víc, protože jsme „na blind“ spolu strávily týden v Hong Kongu a kdo cestuje, ví, že právě na cestách je důležité mít skvělého parťáka. Seznamte se s naší další naší star.

Veronika, Nr. 5! ❤️


• Jaké to je mít svůj vlastní byznys? Co to pro Tebe znamená? Jaké to je teď po „nouzovém stavu“? Vždycky jsem si svůj byznys přála, už od mala mi všichni říkali šéfko 🙂, takže jsem moc spokojená a neměnila bych za nic na světě. Prodáváme designové osvětlení tradiční italské firmy Artemide (Artemide Prague Official), jsme ovlivnění velice, jelikož v průběhu karantény jsme vůbec nevěděli, kdy se výroba v italské továrně opět obnoví. Byla to velká nejistota. Také máme showroom v Myslíkové ulici v centru Prahy, takže si dovedete představit výši nájmu a ostatních nákladů. Myslím si, že podpora státu malých podnikatelů není absolutně dostatečná. Vlastně jsme za to, že bylo 2 měsíce zavřeno nedostali skoro nic..i když náklady stále běžely.. Ale abych si jen nestěžovala, naštěstí se vyplnilo, co jsem predikovala a naši věrní klienti byli natěšeni na nové, lepší osvětlení. Přece jenom, tento rok asi budeme více Česku, musíme tedy zvelebovat naše domovy.


• Kde bereš módní inspiraci, jaký se Ti líbí/jaký máš styl oblékání? Inspiruji se hlavně na cestách a výletech v cizině. Miluju architekturu, umění a design jezdím tedy hlavně za tímto účelem. Pro mě nejlepší módní místo jednoznačně Miláno, Hong Kong, New York. Můj styl je jednoznačně vintage + designers. Většinu oblečení nakupuji v obchodech s vintage módou nebo second handech. Baví mě hledat poklady! Určitě jsem pro originalitu, nesnáším, když má někdo stejné oblečení jako já. U sekáčů to opravdu nehrozí. Miluju kožené sukně, kašmírové svetry a hedvábné halenky. Nakupuji jen přírodní materiály, které i po 40 letech vypadají skvěle, když se o ně hezky staráte. A ano opravdu některé moje kousky mají i takto požehnaně let. Designers preferuji boty a kabelky. Speciálně značku Gucci a Moschino. Samozřejmě méně je více, takže si radši koupím jedny drahé boty, než 5 levných.


• Proč u nás nakupuješ, nejoblíbenější kousek pořízený u nás? Nakupuji, protože ráda podporuji lidi s dobrým srdcem jako je Vendy, moje kamarádka. A přeju jí hodně klientů, aby ji to stále bavilo a naplňovalo. Nejoblíbenější kousek je náramek Du Coeur , který nosím na ruce každý den a líbí se mi i další minimalistické šperky. Jednou si koupím boty VOR.shoes, až budu potřebovat nové tenisky.

14 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page